Vilket bokföringsprogram är bäst att kunna?

Om du har valt en karriär som ekonom så kan du behöva göra löpande bokföring på ett företag. Bokslutet gör normalt en revisor i slutet av året. Så vilket bokföringsprogram är bäst att kunna? Webbaserat bokföringsprogram är bäst De två ledande bokföringsprogrammen online i Sverige idag är Fortnox och Visma. Dessa program har blivit populära då de är… Läs Mer »

Låna pengar vid arbetslöshet

  Har du förlorat jobbet nyligen och har inga pengar in? Att få sparken är alltmer vanligt idag och det gäller att ha en buffert för sådana oförutsedda händelser. Sparexperter brukar rekommendera att ha en reservkassa på cirka tre månadslöner. Men vad gör man om man inte har pengarna sparade sedan innan? Vissa har generösa föräldrar eller syskon… Läs Mer »

Så väljer du rätt sparkonto för din lön

  Om du har ett vanligt lönekonto på någon av de traditionella storbankerna så har du med all säkerhet 0% sparränta på dina pengar. För att din arbetsgivare ska kunna betala ut din lön så behövs ett transaktionskonto. Detta konto brukar kallas lönekontot och har ofta VISA eller Mastercard kopplat till sig. Problemet med sådana här transaktionskonton är… Läs Mer »

10 saker produktiva människor gör

Att vara produktiv är något vi alla önskar att vara eftersom vi bara har 24 timmar på ett dygn. Tid är den viktigaste och mest värdefulla tillgång vi människor har. Det känns riktigt bra att lämna kontoret efter en produktiv dag på jobbet. Här får du tipsen som gör att varje dag blir effektiv. Effektiversa din arbetsdag så… Läs Mer »

Är du högkänslig eller finns det andra som är det på ditt jobb?

HSP (Highly Sensitive Person) är ett medfött personlighetsdrag som innebär att du har ett finkänsligare nervsystem och är högkänslig i din omgivning. Får du ofta höra att du är känslig? Är du duktig på att läsa av människor eller att genomskåda människor? Tänker du mer över saker än andra och är lite analytisk av dig? Då kan du… Läs Mer »

Vem behöver ett CV egentligen?

Varje år spenderar företag miljarder kronor på reklam för deras produkter. Det spelar ingen roll hur bra produkten är eller hur väl den har sålt tidigare, företagen kommer att fortsätta investera i reklam. Här kan du läsa om varför du måste marknadsföra dig själv och vilka ekonomiska utmaningar du möter på den nya arbetsmarknaden. Vilka behöver ett CV… Läs Mer »