Personligt brev mall

Första exemplet på en mall för ett personligt brev är skriven och skickad till en bestämd arbetsgivare där företaget inte har annonserat ut någon tjänst. Personen som spontant söker tjänsten kallar vi Lisa och hon söker positionen som kundtjänstansvarig (mallen passar såklart andra tjänster också).

Mall för personligt brev

  1. Eftersom det är en spontanansökan vi ska göra så väljer du en strategi som är rakt på sak och där du visar på att du förstår de eventuella problemen som företaget kan ha i sin kundtjänst och vad sådana problem har för effekter.
  2. Du förmedlar sedan på ett snyggt sätt dig själv som en lösning på problemen utan att säga för mycket (du vill att läsaren ska titta på ditt CV efter brevet).
  3. Sist föreslår du en tid för en intervju.

Så här kan Lisa skriva sitt personliga brev

I det här fallet passar det utmärkt att skriva det personliga brevet direkt i mailet som du skickar med ditt bifogade CV. Använd gärna texten nedan som en mall:

Hej Mats,

”Hur ofta har driftstörningar i din kundtjänst resulterat i förlorade affärer och kostsamma huvudvärkar på grund av dålig service?

Jag kan hjälpa dig.

Du kommer att se från mitt bifogade CV att jag vet hur man ska hantera och leda ett kundtjänstteam för maximal produktivitet. Min erfarenhet har visat mig hur man tränar och motivera personalen att identifiera och tillgodose behoven hos de mest krävande kunderna. Detta kommer att öka lojaliteten hos dina kunder och bidra till företagets vinst.

Eftersom du säkerligen kommer behöva kunskaper av detta slag så hoppas jag att du har möjlighet att ringa mig nästa tisdag kl. 10.00 för att diskutera dina behov så får vi se om jag kan vara en tillgång för ditt företag.”

Med vänlig hälsning,
Lisa

Fler mallar och tips

Mallar för personligt brev hittar du nedan med fler exempel på olika sätt att skriva brev för olika ändamål inom jobbsökande:

  • Personligt brev mall #2 – Susanne, Lärare
  • Personligt brev mall #3 – Erik, Bilmekaniker

Om du känner att du vill ha fler tips så rekommenderar vi dig att läsa den samlade guiden för personligt brev som innehåller massvis med bra tips som är bra att ha med sig när du skriver.

2.58 avg. rating (54% score) - 12 votes

Lämna en kommentar