Hur du följer upp ett jobb du sökt online

Internet är ett bra ställe att hitta leads och karriärmöjligheter. Att skicka in ditt cv till ett företag för ett jobb som du hittat på nätet är både snabbt och enkelt. Men vad händer sen? Är det bara att avvakta eller finns det metoder som du kan använda för att öka chansen till svar på din jobbansökan?

Många rekryterare tycker att du ska följa upp ditt cv och personliga brev efter ca en vecka. Och det bästa sättet att följa upp efter att ha ansökt online är att skicka mail. Om du ringer rekryteraren och frågar om de tagit beslut om vem de ska anställa, så finns en risk att du sätter rekryteraren i en jobbig sits som måste förklara de eventuella dåliga nyheterna. I vissa fall kanske de har glömt bort vem du är eftersom det är många som har sökt jobbet. Mail är en bra metod för att följa upp en ansökan eftersom det visar att du har respekt för rekryterarens tid.

För vissa positoner som inom försäljning eller journalistik förväntas du följa upp din jobbansökan eftersom det också ingår i ditt jobb att följa upp.

Anställningskandidater skriver ofta i sina personliga brev att de ska följa upp med ett telefonsamtal eller mail. Men mindre än hälften brukar faktiskt göra som de säger. Detta ger dig gott om utrymme att sticka ut, om du bara gör vad du säger att du ska göra.

När du skickar ett mail med ditt cv och personliga brev bör du se till att du har en professionell e-postadress. Använd inte den mailadress som du har på nuvarande jobb (vanligt misstag) eller mailadresser såsom kalle-boy28@hotmail.com. Använd heller inte en väns eller släktnings e-postadress, det gör att du ser okunnig ut inom internet eller att du är bekväm och inte orkar registrera en professionell e-postadress.

4.75 avg. rating (92% score) - 4 votes

Lämna en kommentar