Ser innehav av körkört bra ut i ett CV?

Är körkort en merit värd att ha i ett CV? Det är fråga som många CV-skrivare ställer sig. Svaret är att det beror på om du bor i tätort eller glesbygd samt vilket yrke du har.

Är du en försäljare som ska åka runt till företag som ligger på skilda platser så kommer arbetsgivaren ha som krav att du har ett körkort. Det gäller för alla jobb där du behöver köra bil. Då är det givetvis en självklarhet att man skriver i sitt CV vilka typer av körkort man har.

Men om jobbet inte kräver körkort, ska du ändå skriva att du har körkort?

Om du tycker att det är viktigt att nämna att du har körkort för jobbet så ska du göra det. Arbetar du till exempel som revisor i en mindre stad så behöver du kanske bil för att kunna åka ut till kunder och hjälpa dem med sig veckovisa bokföring. Men är du en revisor i Stockholm så behöver du inte skriva att du har körkort eftersom du antagligen oftast kommer ta en taxi eller tunnelbana till kunder.

Körkort är bra för unga som ska söka sommarjobb

Om du precis har fyllt arton år och ska söka ditt första sommarjobb så kommer arbetsgivaren lägga stor vikt på att du har körkört. Att du har tagit ett körkort kommer att visa att du är ung och ambitiös som redan tagit ditt körkort. Dessutom visar det att du är självständig och kan ta dig till sommarjobbet själv. Som ung är det fördelaktigt att nämna körkört då man, som är förståeligt, kanske inte har så många andra meriter att skriva i CV:et.

Var i mitt CV ska jag skriva körkortsinnehav?

Innehav av körkort kan du skriva under en rubrik som ”Övrigt”, ”Övriga meriter” eller där du samlar information som inte passar på något annat ställe i ditt CV. Exempel på information som kan samlas tillsammans med körkort under en rubrik som Övrigt är licenser, förtroendeuppdrag, militärtjänst m.m.

Gratis körkortsfrågor och teoriprov

Om du inte har något körkort men funderar på att skaffa det så finns det idag bra hjälpmedel på nätet. Här kommer ett modernt tips på hur du kan plugga: Körkort.se
är en sajt där du kan göra gratis teoriprov och körkortstest. Du kan skapa ett gratis konto genom att använda ditt Facebook-konto eller skapa ett nytt konto via deras hemsida. Här kan du registera dig
för att att göra deras körkortstest. Gillar du körkortsfrågorna och upplägget så kan du bli medlem så får du tillgång till alla kunskapsprov och övningar. Ett modernt sätt att plugga inför körkortet utan att behöva köpa och använda teoriböcker eller teorikurser på körskola. Lycka till!

4.50 avg. rating (88% score) - 4 votes

Lämna en kommentar