Nätverka dig till ditt drömjobb – så här gör du

Av CVmall.net

Nätverka dig till drömjobbet

Här är två kraftfulla sätt att nätverka dig fram till en ny position – jobbmässor och jobbklubbar. Att använda och utveckla ditt nätverk är det effektivaste sättet att hitta jobbet du drömmer om. Har du flitigt och kontinuerligt jobbat med ditt nätverk kan du få tillgång till många nya jobb.

Du ser reklam för jobbmässor i nästan varje dagstidning. Jobbmässorna hålls ofta på lokala hotell eller konferensanläggningar runtom i Sverige. Även om du inte ser en annons för ett jobb du söker, men ser en arbetsgivare som du skulle vilja arbeta för är på jobbmässan, gå dit med ditt cv och börja träffa folk.

Låt företaget veta vad du skulle vilja göra för dem – de kan erbjuda dig att skapa en position just för dig för att använda din kompetens. Eller åtminstone låta dig komma till en intervju. Du kommer aldrig att veta vilka chanser och möjligheter som finns för just dig om du inte går ut och tar reda på det!

Förutom att träffa arbetsgivare, försök att byta visitkort med minst fem andra arbetssökande. Varför? De kan lämna ett företag som letar efter någon precis som du! Åtminstone kommer du att öva dina nätverksfärdigheter, som kan hjälpa dig i en jobbklubb.

Jobbklubbar – vad är det och hur kan de hjälpa dig?

Jobbklubb medlemskap
Eftersom de allra flesta jobb tillsätts genom personliga kontakter, kan en jobbklubb vara ett mycket effektivt tillvägagångssätt i ditt jobbsökande. Du hittar klubbarna runt omkring dig med lite ansträngning. Kontakta ditt lokala bibliotek, kyrka, samhällsorganisationer eller Arbetsförmedlingen för att få hjälp att kontakta en eller flera som passar dina behov.

Om din stad/ort publicerar en gratis veckotidning/reklamblad/annonsblad, se då till att kolla avsnittet meddelanden för att hitta jobbklubbar. Du kan också hitta jobbklubbar i telefonboken.

I en bra jobbklubb träffar du regelbundet 10-30 andra människor för att dela så kallade ”leads” eller jobbtips som det också heter. Medlemmarna ger också stöd och tränar upp varandra på sådana färdigheter som att intervjua och förhandla om lönen. Jobbklubbar är ofta gratis, så du behöver inte oroa dig för höga kostnader för medlemskap.

Vi rekommenderar att du överväger att lägga till jobbmässor och jobbklubbar till din arsenal av arbetssökande verktyg!

4.75 avg. rating (92% score) - 4 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.