Så här får du jobben som inte syns

Ofta är de bästa jobben inte utannonserade i dagstidningarna. Och de som är kommer att utlösa en flod av ansökningar där du hamnar i konkurrens mot tusentals andra kandidater. I den här artikel får du två tips på hur ska gå tillväga för knäcka arbetsmarknaden.

För att ändra spelplanen och öka dina chanser bör du istället prova den dolda arbetsmarknaden, den som inte syns på nätet eller i tidningar. Här är två sätt att göra just det.

1.) Ansök direkt till ett företag som passar dig. Det är så uppenbart att det är få människor gör det. Vilket innebär att du kommer att ha mycket mindre konkurrens.

Identifiera bara fem eller sex företag som du vill arbeta för och ring varje företag för att få namn och postadress för den person som anställer människor som du.

Tillbringa sedan en eftermiddag för att forska lite på dessa företag på internet. Du vill bekanta dig med varje företags produkter, marknader och konkurrenter. Viktigast är försöka komma med minst ett förslag på hur dina önskade arbetsgivare ska kunna öka sina intäkterna eller lösa ett problem.

Därefter skicka ett personligt brev och CV till varje arbetsgivare. Följ upp med ytterligare ett mail om du inte hör tillbaka från företaget inom 7-10 dagar.

2.) Använd ditt personliga nätverk. Detta är ofta det mest effektiva (och underutnyttjad) tekniken för jobbsökande.

Berätta för alla du känner att du söker ett jobb. Ring varje vän, släkting och bekant du har i kontaktlistan. Om de inte kan hjälpa dig, fråga dem om de vet någon annan som kan. Ditt nätverk kommer snart att bli massivt. Så småningom kommer någon av dina kontakter förmedla ett möte med en beslutsfattare som kan anställa dig.

Även tidigare arbetsgivare kan hjälpa till. Om du har en bra relationer till din förra arbetsgivare och chef så kan du fråga om han eller hon kan hänvisa dig till rekryterare i andra företag som kan hjälpa till.

4.60 avg. rating (90% score) - 5 votes

Lämna en kommentar