Söka jobb – jobbsajter och andra vägar

Med lite kunskap om hur det går till att söka arbete kan man klara sig bättre på arbetsmarknaden. Förutom att få till en bra cv mall och skriva cv och personligt brev på ett lockande sätt så måste du göra en jobbansökan. Du får räkna med att lägga ca 3 timmar på varje ansökan om du vill skriva ett riktat CV och personligt brev som attraherar företaget du söker tjänsten hos.

Här är exempel på olika sökvägar för dig som söker jobb:

Jobbsök – de bästa sajterna

För att komma igång att hitta det jobb du vill – snabbt – föreslår jag att du registrerar dig på följande webbplatser och använder deras jobbsökande agenter gratis.

De stora jobbsöks hemsidorna har notifieringar via e-post, vilket gör att du kan få uppdateringar om nya jobb som intresserar dig så fort de blir utannonserade. Ett smart sätt att leta efter jobb passivt så kan du lägga ner energi och fokus på att skriva cv och personligt brev istället. Passiva jobbuppdateringar är även bra att ha när du redan har ett jobb då du kan få en bättre inblick i hur arbetsmarknaden ser ut och vilka karriärmöjligheter du har vid sidan av ditt nuvarande jobb.

Av alla dessa vägar till ett jobb så visar undersökningar att 2/3 jobb tillsätts genom personliga kontakter!

3.83 avg. rating (76% score) - 24 votes

Lämna en kommentar