Arbetsförmedlingen är för dig som söker jobb

Arbetsförmedlingen är en myndighet med uppgift att sammanföra företag som söker lämplig arbetskraft med dig som söker jobb. Arbetsförmedlingen ska även prioritera dem som befinner sig långt bort från arbetsmarknaden samt bidra till att öka antalet anställda. Arbetsförmedlingen ska också motverka diskriminering och verka för mångfald.

Tyvärr så finns det många där ute som har blivit illa behandlade av arbetsförmedlingen. Har du blivit felbehandlad av arbetsförmedlingen? Kommentera i slutet av inlägget.

Många arbetsgivare använder sig av arbetsförmedlingen eftersom de har 320 lokala arbetsförmedlingar indelat i 61 geografiska arbetsmarknadsområden. Uppgifter om lediga jobb samlas på webbplatsen Platsbanken, där du som söker jobb kan hitta jobb som är intressanta. Platsbanken är sorterat efter yrken, branscher och områden.

Om du är mellan 16-25 år ges en jobbgaranti, där du får stöd i sökandet efter jobb i kombination med rådgivning, utbildning och praktik.

Om du är arbetslös kan du bli medlem i någon av de arbetslöshetskassor som finns, antingen sådana som har koppling till en viss bransch eller fristående kassor. Dessutom kan du få möjlighet till ersättning om du följer de regler som arbetsförmedlingen har angående arbetslöshetsersättning. Du kan läsa på arbetsförmedlingens hemsida om vilka regler som gäller för tillfället här.

Har du varit i kontakt med arbetsförmedlingen? Fick du den hjälp du behövde?

3.67 avg. rating (73% score) - 24 votes

Lämna en kommentar