Hitta jobb? Rekryteringsföretag kanske kan hjälpa dig

Det finns rekryterings- och bemanningsföretag på de flesta större orter i Sverige. Till rekryteringsföretag vänder sig du som är intresserad av att söka jobb eller företag som behöver ny personal.

Företagen som söker anställda gör kravspecifikationer över vilka kompetenser de behöver. Dessa specifikationer jämför sedan rekryteringsföretaget med sina databaser över aktuella jobbsökare. Därför är det extremt viktigt att du har en uppdaterad profil med så mycket information som möjligt om dig själv. Var noga med att få med alla nyckelord som du tror att en arbetsgivare kan leta efter. När rekryteringsföretaget har gjort en sökning kan en matchning göras och oftast behöver man då inte göra en annonsering (både rekryteringsföretaget och arbetsgivaren vinner på detta då det sparar tid och kostnader). En rekrytering är mycket dyrt och tidsförövande för en arbetsgivare ska du veta! Mellan tummen och pekfingret hamnar slutsumman ofta mellan 30 000-100 000 kr.

Det är inte tillåtet för rekryteringsföretag att ta betalt av dig som är arbetssökande när de förmedlar ett jobb.

Vissa rekryteringsföretag arbetar endast med rekrytering, medan andra även hyr ut anställda (så kallade bemanningsföretag). Bemanningsbranschen har växt de senaste åren. Anledningen är troligtvis de ekonomiska oroligheter som existerar med kraftigt svängande konjunkturer. Arbetsgivare måste helt enkelt kunna kapa kostnader (dig) snabbt.

Vanligtvis hyr bemanningsföretagen ut inom serviceverksamheter såsom städ, kontor och lager. Men även andra branscher som IT och finans har ökat efterfrågan. Ofta nischar sig bemanningsföretag mot särskilda delar av arbetsmarknaden som bygg, studenter, chefer eller sjukvård.

Om du har ett jobb idag, hur hittade du det? Använde du dig av ett rekryteringsföretag, i så fall vilket?

3.41 avg. rating (68% score) - 22 votes

Lämna en kommentar