Byta jobb efter semestern? Allt fler vill nu byta jobb

CV-mallarna används flitigt just nu här på CVmall.net. Bland sociala medier, rekryterare, tidningar och på stan märks en alltmer tydlig trend om att fler funderar på att byta jobb. Under sommaren har många CV förnyats. Vi tror att vi vet vad trenden beror på.

Vad beror det på att fler vill byta jobb just nu?

Troligtvis är det så att semestern och sommaren ger tid till reflektion. Du tänker efter och inser att du egentligen inte trivs så bra på jobbet. Många vill också trappa ner i arbetstid efter att ha insett hur mycket bättre de mår av ett lugnare tempo i tillvaron. Och visst är det just så att arbetstempot i den här lågkonjunkturen har ökat. Mångas ansvar och arbetsbelastning har stegrat på grund av hårdare konkurrens på arbetsmarknaden. Få jobb och många arbetssökande gör att du som anställd svävar i en viss fara om du inte ökar din arbetsbelastning som din arbetsgivare önskar. Nu kanske du inte upplever just det här på din arbetsplats, men detta är vardagen för många just nu. En kombination av ovanstående faktorer gör att många nu vågar byta jobb och börjar skriva på ett CV för det där drömjobbet man så länge funderat på. Om du funderar på att säga upp dig och byta jobb så rekommenderar vi dig att läsa boken Att avsluta en anställning. Boken är bra för dig som är anställd eftersom du får en fördel i hur din arbetsgivare tänker i en situation där du vill säga upp dig. Att avsluta en anställning kan du både provläsa och köpa här.

Flera skickar in sitt CV spontant och testar intresse i smyg

De flesta känner av oron på arbetsmarknaden och tar det försiktigt med jobbsökandet. Man vill gardera sig själv och därför skickar man i hemlighet ut spontanansökningar till olika arbetsgivare för att testa intresset. Att först säga upp sig och sedan söka nytt jobb är det få som gör just nu. Undantaget är de som säger upp sig för att satsa på eget företagande.

Det tar ofta lång tid att få ett nytt jobb med CV-genomgång, anställningsintervjuer i flera steg och väntan på uppsägningstider osv. Skicka därför ditt CV till flera företag som du är intresserad av. Skulle flera företag sedan vara intresserade av dig så kan du parallellt gå på intervjuer för att jämföra vilket jobb som passar dig bäst.

Byta jobb eller inte?

Om du länge har funderat på att byta jobb och det gör ont att gå upp ur sängen varje morgon så är det hög tid att du börjar söka nytt jobb. Även om du inte skulle få ett nytt jobb med en gång så är det viktiga att du faktiskt sätter upp ett mål om att du ska byta jobb så fort som möjligt och när tillfälle ges. Dina arbetsdagar kommer bli lättare om du vet med dig att du har flera CV utskickade till företag där du vill jobba i framtiden.

Om du har läst så här långt så är du nog intresserad av följande artiklar:

  • När du ska säga upp dig finns det två skäl som är giltiga för en uppsägning. Läs om de två skälen på sidan Att säga upp sig.
  • Vad händer om jag får sparken? En mycket vanlig fråga som du får svar på under sidan Att få sparken.
  • Behöver du uppdatera eller göra om ditt CV? Använd en av våra CV-mallar för att få inspiration eller använd mallen rakt av.
  • Var det länge sedan du sist sökte jobb? Kolla in listan med artiklar om att söka jobb här.
3.95 avg. rating (79% score) - 21 votes

1 svar på ”Byta jobb efter semestern? Allt fler vill nu byta jobb”

  1. Ja det är nog riktigt att många vill byta jobb så här efter en semester. Är själv inne på de spåret… precis börjat semestern. Blir väl till att fixa till mitt cv till hösten. /Hans

    Svara

Lämna en kommentar